Maart 2018

Hallo Allemaal,

De maand maart zit er inmiddels op en ik kan gelukkig melden dat dit de beste maand was in zeker 2 jaar. Dat is natuurlijk te danken aan het nieuwe medicijn LDN.

Hierbij een korte uitleg over LDN (Low Dose Naltrexone)

De lage dosis Naltrexone (0,5 – 4,5 mg) zorgt voor een tijdelijke blokkade van de endorfine receptoren van de cellen in de hersenen. Hierdoor wordt er extra endorfine aangemaakt wat een pijnstillend effect heeft en het immuunsysteem versterkt. Endorfine komt ook vrij na een lange workout. Doordat de receptoren die de endorfine ontvangen van de hersenen een paar uur geblokkeerd worden denkt het lichaam dat er meer endorfine nodig is.

Daarom gaat het lichaam meer endorfine aanmaken en komen er ook meer receptoren op de cellen in de hersenen om deze te ontvangen. Deze verhoging van endorfine blijft ongeveer 16 uur aanhouden.

Aangezien uit de laatste onderzoeken blijkt dat POTS ook een auto-immuunziekte lijkt te zijn en LDN werkt voor andere auto-immuunziekten, dacht ik waarom LDN niet proberen.

Het werkt zo goed dat ik nu 6 uur per dag heb om rechtop te zitten, minder hoofdpijn heb en dat ik nu al 36 dagen in staat ben om meer dan 5000 stappen te lopen. In de maand maart ben ik ook 6x meer dan 2,5 uur achter elkaar opgeweest, zonder daarvoor een week op bed te liggen. Uiteraard moet ik mezelf in de gaten houden, want teveel doen zorgt ook weer voor een terugslag, maar ik ben blij dat ik zover ben gekomen.

De LDN krijg ik nu ook uitgeschreven door mijn eigen huisarts, eerst had ik het via Anne, maar nu het blijkt te werken wilde ik het graag op mijn eigen naam.

Mijn huisarts in Dordrecht is gelukkig pragmatisch ingesteld en wil dus graag iets wat helpt voorschrijven aan mij. Hij zei het goed, “wij zien hier om te faciliteren wat jij wilt”, zo hoor ik dat uiteraard graag ;).

De volgende stap is om immunoglobine infuus te krijgen en te testen, aangezien dat zeer goed werkt bij sommige auto-immuunziekten. Gelukkig wilde de huisarts hier ook aan meewerken, hij kan het zelf niet uitschrijven, maar hij wil een aantal artsen benaderen in het ziekenhuis en vragen of deze het misschien wel willen doen.

Door dit vantevoren uit te zoeken ga ik niet voor niks naar een specialist, dit zal ik ergens dit jaar gaan proberen en zal hier uiteraard berichten. Voor nu ben ik blij met hoe het gaat en hoop een mooie maand april voor de boeg te hebben.