Juni en Juli 2017

Hallo Allemaal,

Deze keer zal ik een blog maken van de maanden juni en juli samen en zal deze in de loop van de maand juli verder bijwerken.

Juni stond vooral in het teken van rusten voor de geplande vakantie naar Valencia. Aangezien ik echt op een dieptepunt zat met mijn gezondheid heb ik weer mijn toevlucht gezocht naar de Prednisolon, het enige medicijn dat me echt een stukje meer leven had gegeven 2 jaar geleden.

Het resultaat is echter een stuk minder goed dan 2 jaar geleden. Al met al toch minder duizelingen, maar meer hoofdpijn, toch iets beter leefbaar zodoende was het toch mogelijk om op vakantie te gaan. (Zie onderaan hoe ik mij voorbereid op vakantie en de vakantie zelf).

Nu de vakantie is gedaan probeer ik weer langzaam af te bouwen van de prednisolon, dit zal maanden in beslag nemen, maar ik moet dag op dag aankijken wat voor mij leefbaar is.

De vorige maand had ik al verteld dat ik al een tijd last heb van de zijkanten van mijn lichaam bij het plassen en ook bij de 2de boodschap. Dit is tot op heden nog steeds het geval, dus ik ben naar de huisarts gegaan en krijg een scan van mijn buik, om rare dingen uit te sluiten. Dit onderzoek heb ik op donderdag 13 juli en zal het blog updaten met de resultaten.

“Inmiddels het buikonderzoek gehad en op de scan viel geen rare vervormingen te zien. Dit wil zeggen dat mijn mild, nieren, dikke darm en lever geen zienbare problemen hebben. Nu nog te weten komen waar mijn klachten dan wel door komen, snel dus weer overleg met de huisarts en zal hier volgende maand weer op terugkomen.”

Met de neuroloog heb ik overleg gehad en ik slik nu extra fludrocortisone, om mijn bloeddruk toch de gezonde regio te houden en hopelijk een wat betere vorm. In de vakantie is deze dosis mij goed bevallen, dus ik ga hier de komende 6 weken mee door. Daarna heb ik weer overleg met de neuroloog.

Hoe gaat iemand met mijn gezondheid op vakantie?

Allereerst een vliegreis die niet al te lang duurt en van een klein vliegveld reist. Als ik via Amsterdam moet reizen dan ben ik al dood voordat ik het vliegtuig heb bereikt ook moeten de vluchten goede tijden hebben, vroeg reizen zit er voor ons zeker niet in.

Valencia was 2 uur en 10 minuten vliegen en was via Eindhoven op goede tijden, om zeker te zijn dat ik kan liggen tijdens de vlucht hebben we een extra stoel bijgeboekt, uiteraard moet je hier voor betalen, maar anders is het voor mij niet mogelijk om te vliegen.

Voor op het vliegveld heb ik een grote microvezel handdoek gekocht, zodat ik overal gewoon op de grond kan liggen in plaats van zitten, aangezien er altijd veel gewacht moet worden op het vliegveld. Mijn vader heeft ons gebracht, zodat ik ook in de auto kan liggen.

Bij aankomst op Valencia, gelijk de taxi in en na 25 minuten in ons appartement aangekomen in Port saplaya.

Tegenover ons appartement is een grote supermarkt aanwezig en restaurants letterlijk op 10 meter afstand en het strand op 30 meter afstand. Zo hoeven we ons dus niet in te spannen om ergens te komen als het fysiek niet gaat, thuis iets maken kan op mindere dagen en binnen een uur was er ook te eten bij de restaurants. Dit lukte met mijn vorm 6 dagen dan de 11, dus een mooie score.

Het is ook nog gelukt om 2x naar Valencia te gaan via de Taxi, daar even rondgelopen en weer terug, zo snuiven we nog wat cultuur op ook. Ik had zelf niet verwacht dat een tweede keer mogelijk was, maar gelukkig was mijn gezondheid redelijk om het aan te kunnen.

Natuurlijk was de klap op de vuurpijl dat ik Anne ten huwelijk heb gevraagd op ons dakterras uitkijkend op de zee, terwijl er allemaal kampvuren waren op het strand. Ze wist van niks, dus dit was een grote verrassing en maakte de vakantie helemaal compleet.